top of page

Strikkefasthet:

22 masker glattstrikk på pinner nr. 3.5 = 10 cm.

Den 2. kofta jeg strikka. Mønstrene nederst er byttet om, og vrangbordene = 1 vr r, 1 vr.

Barnekofte, ferdig (til montering) den 14.06.2017

Randi Margrethe's flotte genser

Kirsten strikket også en genser i sine favorittfarger :)

Litt om garnmengden

Til damekofte størrelse XXL vil behøves ca. 13 nøster garn i bunnfargen (forkanter samt belegg inkludert), 1 nøste til skoddemønsteret nederst, og 1 nøste til den første og 1 nøste til den andre fargen på bølgemønsteret nederst på ermene.


Videre: 2 nøster til bakgrunnen og 2 nøster til selve mønsteret på det første hovedmønsteret (trær og rug/korn) på bærestykket, 1 nøste til bakgrunnen og 1 nøste til mønsteret på det andre hovedmønsteret (river, raker/fingre) på bærestykket, og 2 nøster til bakgrunnen og 2 nøster til mønsteret på det tredje og siste hovedmønsteret (dråper/ild) øverst på bærestykket.


(Nøster à 50 gram, løpelengde ca. 115, anbefalt pinnestørrelse 3-4 mm og ditto strikkefasthet 22 masker per 10 cm.)

Forslaget over er veiledende (avhengig av ermlengde, lengde på kofta og annet) og gjelder når man strikker litt fast, og her bruker pinne størrelse 4 (som eksempelvis jeg gjør).


Dette er altså en aldri så liten veiledning til deg som lurer på hvor mye garn du vil trenge til ei kofte i skogfinne-mønsteret   :)

Vil også legge til at mønstrene er oversiktlige og enkle å strikke, det var viktig for meg; akkurat som dèt at man kan bruke alt fra to til ni mønsterfarger (på kofte til voksen. To til syv på barnekofta).

bottom of page